Caută
Close this search box.
[language-switcher]
Caută
Close this search box.

Personalităţi care au schimbat lumea

Personalităţi care au schimbat lumea

“Personalităţi care au schimbat lumea” este un proiect conceput din dorinţa de a conserva şi proteja valorile patrimoniului cultural naţional şi a le perpetua pentru folosul generaţiilor viitoare.

UPC România are o preocupare constantă pentru menţinerea societăţii româneşti la nivelul standardelor internaţionale din punct de vedere al accesului la resursele lumii digitale şi în acelaşi timp se implică în proiecte deschizătoare de noi orizonturi culturale. Alături de una dintre cele mai importante autorităţi culturale româneşti, Biblioteca Academiei Române, compania de comunicaţii prin cablu a ales să pună bazele unui nou palier ce contribuie la consolidarea unui sistem de valori păstrate pe suportul viitorului: mediul virtual.

Astfel se constituie biblioteca virtuală Personalităţi care au schimbat lumea. Este primul pas către digitalizarea unei selecţii valoroase de manuscrise şi opere rare, deţinute de Biblioteca Academiei Române, urmând ca această secţiune să fie completată în timp cu repere culturale mondiale autentice.

Debutul proiectului a fost marcat de gala “Personalităţi care au schimbat lumea”, care a avut loc în luna octombrie 2010 şi care anunţă parteneriatul pe termen lung dintre UPC şi Biblioteca Academiei Române.

Galerie

Distribuie

error: Content is protected !!