Caută
Close this search box.
[language-switcher]
Caută
Close this search box.

Fotografie și cărți poștale

Colecţia de fotografii şi clişee fotografice a Serviciului de Stampe deţine 250.000 de fotografii, aproximativ 200.000 de cărţi poştale şi reproduceri şi peste 57.000 de clişee fotografice pe sticlă şi celuloid.

Fotografie și cărți poștale

Colecţia poate fi consultată la Cabinetul de Stampe, cabinet gestionat de Serviciul Stampe, Muzică, Hărţi.

Colecţia depozitului de fotografie este împărţită în fondul de fotografie, fondul de clişee şi fondul de cărţi poştale. Alături de lucrările de grafică şi de hărţi, fotografiile au completat şi ilustrat încă de la înfinţarea Bibliotecii informaţiile cărţilor şi documentelor istorice.

Sporită şi articulată în decursul unui secol şi jumătate, atât din donaţii, cât şi din achiziţii, colecţia conţine piese de o reală valoare artistică şi culturală, adunând nume faimoase de fotografi – români şi străini, tehnicile fotografice cele mai diverse şi o bogată paletă de genuri şi subiecte.

Fotografie

Colecţia de fotografii şi clişee fotografice a Serviciului de Stampe deţine 250.000 de fotografii şi peste 57.000 de clişee fotografice pe sticlă şi celuloid.

Cărți poștale

400.000 de piese, de la începuturile fotografiei până astăzi, românești și străine, lucrate în tehnici diferite, dagherotipii, calotipii, fotografii cu colodium, până la tehnicile contemporane. Fotografii cu valoare de document și fotografii cu valoare artistică.

error: Content is protected !!