Caută
Close this search box.
[language-switcher]
Caută
Close this search box.

Vasilica CHIFU- Spre alte lumi

Expoziţie virtuală

RECENZIE

Pictura – o permanentă confesiune

Fluxul de imagini la care apelează Vasilica Chifu stă sub semnul urgenţelor interioare, un orizont unde se produc procese profunde ce-şi doresc în permanenţă exteriorizarea. Aceste nevoi confesive îşi pun într-un mod decisiv amprenta pe regimul cromatic şi pe sistemul iconografic al artistei. Culoarea este depusă în ritmuri dictate de stările lăuntrice, acestea determinând evoluţia spre polul cald sau spre polul rece al spectrului. Artista îşi arată disponibilitatea pentru aşternerea în valuri a culorii, nefiind interesată de „pictura de pete” (practicată de adepţii taşismului, în primul rând de Georges Mathieu), care i se pare o simplă alăturare a unor suprafeţe de culoare, fără o legătură organică cu planul realităţii observate sau aflate în planul subconştient.

Această curgere a materiei colorate pe un traseu energetic ce sfidează limitele pânzei poate să ne ducă cu gândul la poeticile destructurării (incluse în programul picturii ce se dezvoltă all over – în engelză, răspândit pe toată suprafaţa), dar Vasilica Chifu împiedică o manifestare diluvială a culorii, ceea ce ar însemna instalarea unor forţe anarhice. 

CV VASILICA CHIFU

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Secţia Pictură.  Absolventa al Institutului  de Arte Plastice N. Grigorescu, Bucureşti, Secţia Pictură Monumentală, 1980.

PARTICIPĂRI  LA  EXPOZIŢII  ÎN  ROMÂNIA :

2015-Expozitie internationala de Arta “ Temeiuri”, Sala “ Brancusi”, Palatul Parlamentului, Bucuresti

2015-Expozitie de grup, Sala “ Brancusi”, Bucuresti

2014- Salonul International de Arta “Temeiuri”, Sala “ Brancusi”, Palatul Prlamentului, Bucuresti

2013- Expozitie de Arta, Iasi

2013-Salonul de Iarna –Muzeul Municipiului Bucuresti ( Sutzu)

2013- Salonul  Mic, Caminul Artei, Bucuresti

2012- Salonul de Iarna –Muzeul Municipiului Bucuresti ( Sutzu)

 

PICTURI

JOCUL DIVINITATII

JOCUL DIVINITATII: u/p, 260x260x160 cm,  2010

Se pune intrebarea: Cum trimite Divinitatea sufletele spre Terra, sau alte lumi ? De unde vin acestea , este o sursa, un camp, o “Mama Universala ” de la care sunt trimise  in nenumarate, eventual, infinite lumi?

Coordonatori:

Gabriela Dumitrescu, Sef Serviciu Manuscrise-Carte rară
Cătălina Macovei, Sef Cabinetul de Stampe

Biblioteca Academiei Române

error: Content is protected !!