Caută
Close this search box.
[language-switcher]
Caută
Close this search box.

Muzică

Colecția, alcătuită din aproximativ 55.000 de piese, are o mare valoare documentară, înregistrând opere fundamentale ale culturii muzicale clasice, compoziții simfonice, opere și operete, impresionante colecții de folclor, manuscrise de muzică religioasă, precum și o bogată fonotecă.

Muzică

Cabinetul de Muzică din cadrul Serviciului Stampe, Muzică, Hărți este format din două secțiuni: partituri și manuscrise muzicale și secțiunea de audio-vizual. Cea din urmă cuprinde cilindri de ceară, discuri de vinil și ebonită, iar în ultima vreme secţiunea s-a îmbogățit cu CD/DVD-uri, casete audio, casete video și Audiobook-uri.

Fondurile celor două secțiuni pot fi consultate în cele două săli de lectură de la etajul III.

Partituri și manuscrise muzicale

Colecția este formată din aproximativ 45.000 de piese, de o mare valoare documentară și artistică. Ea cuprinde opere fundamentale ale culturii muzicale clasice, compoziții simfonice, opere și operete, culegeri de folclor, manuscrise de muzică religioasă, precum și o bogată fonotecă.

Audio-vizual

În afara celor mai vechi înregistrări pe cilindri de ceară, colecția este formată din peste 14.200 de discuri și din numeroase CD/DVD-uri, casete video, etc.

error: Content is protected !!