Caută
Close this search box.
[language-switcher]
Caută
Close this search box.

Expoziţia In memoriam Cristian Roșeanu

„Pictură ● Desen ● Colaje”

12-23 iunie 2017

Biblioteca Academiei Române

Sala „Theodor Pallady“

Expoziţia In memoriam Cristian Roșeanu „Pictură ● Desen ● Colaje” a fost prezentă pe simezele sălii „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române în perioada 12-23 iunie 2017. Cele peste 100 de lucrări selectate – peisaje, marine, compoziţii abstracte, desene și colaje – sunt inspirate din lumea reală, din călătorii dar și din lumea imaginară – idei și gânduri ale artistului. Au fost expuse atât lucrări recente cât și lucrări care au participat la expoziţii de grup din București sau care fac parte din colecţii particulare din ţară și de peste hotare.

La vernisaj au participat personalităţi ale lumii știinţifice și artistice, printre care Acad. Octavian Popescu, Prof.dr. Robert Evans și Dr. Particia Evans (Marea Britanie), Prof. Dr. Dan Lungu, dirijorul și compozitorul Valentin Doni, sculptorul Costel Iacob (U.A.P), Dr. Elena Enache (SUA), Prof. Dr. Ioana Gomoiu (UNARTE). Cuvinte despre omul și artistul Cristian Roseanu au rostit Costel Iacob, Prof. Dr. Robert Evans și soţia artistului, Dr. Anca Roseanu.

„Ca dintr-un ghem plin de schiţe și crochiuri, pânze și cartoane, firul artistic al lui Cristian Roseanu continuă cu această expoziţie, care ne dezvăluie artistul dintotdeauna pasionat de culoare și contraste, bun peisgist și artist abstract, căutând provocări și în arta colajului, o artă mereu nouă și misterioasă. Toate acestea la un loc sunt rezultatul întâlnirilor sale cu marii artiști din diverse muzee ale lumii, vizitate prin călătoriile făcute de-a lungul timpului, precum și a lecturilor sale, iar multe alte panze de pictură, de mici și mari dimensiuni erau încă în așteptare în atelierul său, confirmând pe deplin că drumul său este cel artistic. și folosesc prezentul pentru ca, prin arta sa, și viaţa lui Cristian își urmează drumul’ – remarcă curatorul expoziţiei, artistul vizual Gabriela Cristu.

„Să dai geometriei dimensiune omenească și formelor obișnuite culoare, iată minunea de a preschimba cenușiul cotidian în artă. Excelentă călătorie printre lucrările artistului” nota un vizitator.

Galerie

DISTRIBUIE

error: Content is protected !!