English
E mai ușor să îngrijești un copil fericit 
 

Dragi colegi, ne face plăcere să vă invităm la conferința

E mai ușor să îngrijești un copil fericit 

care va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, între orele 10-14, la Biblioteca Academiei Române, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu.

Evenimentul se desfășoară în baza relațiilor de colaborare dintre Biblioteca Academiei Române și Delegația Valonia Bruxelles la București.

 

Continuând seria discuțiilor cu privire la diminuarea efectelor negative ale spitalizării copiilor, oferindu-le în mediul spitalicesc servicii complementare celor medicale, conferința are ca temă centrală intervenția artistică și art terapia în sprijinul copilului vulnerabilizat de boală sau handicap și este organizată cu sprijinul Delegației Valonia Bruxelles la București și al Bibliotecii Academiei Române de: Fundația Internațională Pentru Copil și Familie "Dr. Alexandra Zugrăvescu" și Asociația Lapsus Lazuli din Bruxelles.

Evenimentul va conține prezentări și discuții despre artă și art terapie ca instrument ce poate însoți și ușura suferința copiilor vulnerabili din cauza bolilor sau handicapului. Cu acest prilej va putea fi vizionată o mini expoziție cu cărți ilustrate pentru copii, din colecțiile Bibliotecii Academiei Române, precum și o expoziție de fotografii și de lucrări artistice realizate de copii.

Scopul conferinței este de a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește importanța și utilitatea intervenției artistice și art terapiei în sprijinul copiilor aflați în unități de îngrijire (spitale, centre rezidențiale specializate).

Pentru intervențiile în limba franceză, se va asigura traducere simultană în limba română.

Vă așteptăm cu drag!

Programul de art terapie a fost lansat în anul 2000, având ca scop diminuarea sau eliminarea efectelor negative ale abandonului, abuzurilor și neglijării copiilor prin activități de art terapie. 

În ultimii 10 ani, cu sprijinul constant și valoros al Fundației Bonte, au beneficiat de servicii gratuite de art terapie peste 500 de copii, tineri și mame aflați în situații vulnerabile.

În anul 2013, FICF a demarat proiectul "SMILE - Camera de joc" de acompaniere a refacerii emoționale și afective a copiiilor și părinților spitalizați în cadrul Serviciului de Chirurgie plastică și arsuri a Spitalului de urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Asociația Lapsus Lazuli din Bruxelles, prin proiectul "Doctorii Zinzins", propun, din 1992, ca acrobați ai imaginarului (personaje clovn) să ofere copiilor bolnavi din spitale și din alte unități de îngrijire specializate momente unice de evadare, vis și veselie. Sensibili și delicați, ei pornesc de la un gest, un zâmbet sau chiar și de la câteva lacrimi, pentru a crea o bulă magică în care copilul să poată uita câteva momente motivul prezenței sale în spital și să fie fericit.Title


 
 
  Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucureşti, tel 021.212.82.84, 021.212.82.85, fax 021.212.58.56
www.biblacad.ro