English
Victor Ciobanu
 

Expoziția personală a pictorului
și graficianului Victor Ciobanu

 

Biblioteca Academiei Române vernisează marţi, 2 august 2016, ora 18, expoziţia personală a pictorului şi graficianului Victor Ciobanu. Evenimentul va avea loc în Sala „Theodor Pallady“ şi este organizat în colaborare cu Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei Române.
 
Expoziţia va fi prezentată de jurnalistul şi criticul de artă Tudor Octavian.

Pictor şi grafician ca specializare (este absolvent al Secţiei de Grafică a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu“ din Cluj Napoca), Victor Ciobanu este foarte cunoscut în lumea presei, în care activează ca grafician pentru importante publicaţii din Bucureşti, de peste 40 de ani. S-a manifestat deopotrivă ca profesor, la Academia Naţională de Arte din Bucureşti, unde a predat serigrafie, fiind specializat în tehnici de grafică artistică, ilustraţie de carte şi afiş.

Cele 30 de lucrări, de mari dimensiuni, care alcătuiesc expoziţia de la Biblioteca Academiei Române, prezintă publicului un univers personal cu totul original, detaşat de orice influenţă contextuală, fie ea artistică sau socială.

„Ciobanu şi-a creat un univers al lui, care nu e mimat, trăieşte în el, îl dezvoltă. A evoluat singur şi puţin în răspăr faţă de ceilalţi artişti. Victor Ciobanu nu este un artist care ar trebui scos în lume, pentru că este nu egal, ci peste nivelul celor ce expun în marile galerii“ scria despre el criticul de artă Virgil Mocanu.

„Victor Ciobanu e ceea ce se cheamă un abstract. N-a fost niciodată un figurativ. Imaginile sale nu sunt narative, nici atunci când îşi propun un discret fir narativ. Tot ce se petrece pe planşă sau pânză e născocire: forme, relaţii între ele, soluţii cromatice şi chiar natura emoţiei. [...] Avem argumente să vorbim de o operă foarte coerentă în ţel, expresie şi mijloace. Ea echivalează cu o lege nouă în artă“ apreciază Tudor Octavian.

Expoziția personală Victor Ciobanu va fi deschisă în perioada 2-18 august 2016, în sala „Theodor Pallady“, putând fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 11-17.

La închiderea expoziţiei artistul va îmbogăţi colecţia Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei  Române prin donarea unor lucrări.

Victor Ciobanu şi Biblioteca Academiei Române mulţumesc Societăţii Civile de avocați „Șerban & ASOCIAȚII“ pentru sprijinul material acordat în organizarea expoziţie.

 

 Title


 
 
  Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucureşti, tel 021.212.82.84, 021.212.82.85, fax 021.212.58.56
www.biblacad.ro