English
Lansarea primului volum din Manuscrisele eminesciene in facsimil
 

 

 

Lansarea primului volum din Manuscrisele eminesciene in facsimilLa implinirea a 155 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Academia Română a lansat sambătă 15 ianuarie a.c. în Sala de expoziţii a Bibliotecii Academiei Române primul volum de manuscrise facsimilate ale poetului. Volumul face parte dintr-un vast proiect ce va cuprinde în total 23 de volume. Ediţia este iniţiată şi coordonată de acad. Eugen Simion, Preşedintele Academiei Române, care semnează şi "Cuvântul înainte".
Cartea, în format mare, a apărut la Editura Enciclopedică şi a fost tiparită de Regia Autonomă Monitorul Oficial într-o ediţie de lux; este însoţită de un CD.
La realizarea volumului au contribuit o echipă de profesori de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, condusă de prof. Mircia Dumitrescu cărora li s-au asociat, cu acelaşi profesionalism şi dăruire, doamna Gabriela Dumitrescu, şef serviciu Manuscrise-carte rară şi Ovidiu Vitan de la Biblioteca Academiei Române.
La lansare au rostit alocuţiuni acad. Eugen Simion, Preşedintele Academiei Române, prof. Gabriel Strempel, membru de onoare al Academiei Române, Director general al Bibliotecii Academiei Române, Mona Muscă, Ministrul Culturii şi Cultelor, Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, prof. Mircia Dumitrescu, realizatorul viziunii grafice. Din versurile poetului a recitat actorul Eusebiu Ştefănescu.
Manifestarea a avut o largă audienţă, la lansare fiind prezenţi, printre alţii, Ion Iliescu, Răzvan Theodorescu, Petre Roman, Alexandru Mironov şi Grigore Vieru.


 

 

 

 

Title

 
 
  Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucureşti, tel 021.212.82.84, 021.212.82.85, fax 021.212.58.56
www.biblacad.ro